Pendik Voleybol Kursu

Voleybol Kursu | Voleybol Kursları İstanbul

Pendik Voleybol Kursu Eğitimlerimiz Hakkında

Isınma Hareketleri

Her spor dalında olduğu gibi voleybol kursumuzda da ısınma hareketleri ile antremanlarımıza başlıyoruz. Pendik'te voleybol sahası içerisinde gerçekleştirdiğimiz antremanlarımızda alanında uzman hocalarımız ile öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Başlıca ısınma hareketlerimiz;

  • Parmak ucunda seri bir şekilde koşma
  • Karşılıklı badi halinde alanda duran öğrencilerimiz birbirlerine doğru koşarak tokalaşma sağlarlar.
  • Tokalaşan öğrenciler yine kendi alanlarına doğru geri geri ilerlerler.
  • Esneme hareketleri ile ısınma antremanımız sona erer.
  • Voleybol filesinin önünde ekip halinde blok çalışması yapılır.
  • Yaklaşık ısınma antremanlarımız 15-20 dk kadar sürmektedir.

Pendik Voleybol Eğitiminde Dikkat Edilecek Önemli Bilgiler

Öğretmenlerimiz aktif olarak antremanlar içerisinde her bir öğrenciyi dikkatli bir şekilde takip ederler. Antreman öncesinde örnek olarak yapılacak hareketler gösterilir ve öğrencilerin bu hareketleri yapması beklenir. Hareketleri yapan öğrenciler tebrik edilerek oyuna katılımları sağlanır ve motivasyonları artırılır. Hareketleri yapamayan öğrencilere ise birebir tekrar bilgi verilerek ilgili pozisyonları sağlaması beklenir.

Voleybolda Top Karşılama Pozisyonu

Voleybol'da karşı taraftan ya da takım üyelerinden gelen toplar karşılanırken bacaklar hafifçe kırık bir şekilde karşılanır. Topa doğru koşarken asla eller birleştirilmez ya da eller dize değdirilmez. Voleybol ne kadar fizik gücüyle oynanan bir oyun olsa da satranç oyunu gibi oyuna akıl katıldığında başarı kaçınılmazdır.

Voleybolda Oyun İçi Paslaşmada Yön Değiştirme

Rakip saha alanına top göndereceğimiz zaman genellikle yönümüz karşı sahaya doğru olmalıdır. Takım arkadaşlarımız ile de paslaşırken yönümüzü topu hangi arkadaşımıza atacaksak ona doğru çevirmemiz önem arzetmektedir. Böylece top daha kontrollü bir şekilde takım arkadaşımıza giderek oyunu daha sağlam bir şekilde oynanımız sağlanmış olur.

Voleybolda Parmak Pas Vuruşu

Takım içerisinde arkadaşımıza parmak pas atarken biraz daha yukarı doğru pasımızı atarak arkadaşımızın topu kontrol etmesini sağlarız ancak karşı rakibe doğru parmak pas atarken havaya doğru değil rakibimizin yüz hizasına gelecek şekilde hızlı bir pas atarız. Böylece rakibimizin topu kontrol etmesi zorlaşır ve sayı kazanmak için avantajlı bir hareket sağlamış oluruz.

Volaybolda Top Karşılama

Rakipten gelen top eğer başımıza veya üstüne doğru geliyorsa arkamızda duran arkadaşımızın topu karşılamasını beklememiz gerekir. Yukarımızdan gelen topları karşılamamız biraz daha zordur. Bu yüzden arkamızdaki arkadaşımız çok daha rahat bir şekilde topu karşılar.

Kollarımız ile top karşılayacağımız durumlarda da bir kolumuz diğer kolumuza göre biraz daha üstte olmalıdır ve topun değdiği kol üstte bulunan kolumuz olmalıdır. Böylece topu istediğimiz yere daha rahat gönderebiliriz. Kollarımızın eşit yükseklikte olduğu durumda topun kolumuza çarparak kontrol dışı bölgeye gitmesi muhtemeldir ki bu da bize sayı kaybettirir.

Bahsettiğimiz gibi voleybol sporu fiziksel gücün yanında akıl ile oynanan oyunlardan biridir. Bedenen güçlü olmanın yanında sayı almak için rakip takımı ve alanı devamlı gözlemlemek gerekir. Boş olan köşelere ya da zayıf olan takım üyesini bularak topu bu alanlara göndermek bizlere sayı kazandıracaktır. Gerçekleştirdiğimiz turnuvalarda ve lig maçlarında bu hususlar çok önemlidir.

Sizler de Pendik ilçesinin merkezinde yer alan voleybol antremanlarımıza katılmak, güzel bir eğitim alarak lisanslı voleybolcu olmak istiyorsanız bizlere 0850 304 84 22 nolu telefonlarımızdan ulaşabilirsiniz.

Pendik Voleybol kursumuz hakkında yazdığımız makaleye ise buradan ulaşarak bizler hakkında daha çok bilgi alabilirsiniz.

Pendik Voleybol kurs tercihimizde nasıl bir süreç yaşadığımızı da buradan inceleyebilirsiniz.

Pendik voleybol spor kulübü etkinliklerimizi www.marmaraelitsk.com adresinden takip edebilir daha detaylı bilgi alabilirsiniz.