Forticlient VPN Not Running | Forticlient VPN Programı Çalışmıyor

Forticlient VPN Çalışmıyor

Forticlient VPN Programı Çalışmıyor.

Bugün Türkiye'de birçok firma VPN programı olarak fortinet uygulamasını kullanmaktadır. Forticlient VPN uygulamasının normalde hatasız çalışması gerekmektedir. Bilgisayarınızı çalıştırdığınızda tray - Görev çubuğu alanında forticlient vpn uygulamasının simgesinin olmadığını dolayısıyla VPN yapamadığınızı görebilirsiniz. Bu sorunu çözmek için yapılması gereken işlemleri aşağıda özetledim.

Foritclient VPN için Admin Hakkı

Öncelikle bu işlemleri yapabilmek için bilgisayarınızda admin haklarına sahip olmanız gerekmektedir. Tüm işlemleri admin haklarına sahip kullanıcı ile gerçekleştiriyor olacağız. Eğer bilgisayarınızda admin haklarına sahip değilseniz bu işlemler fayda vermeyecektir. Yetkili bir kullanıcı değilseniz lütfen BT biriminizde görüşüp aşağıdaki işlemleri test etmesini iletebilirsiniz.

Forticlient VPN Sorun Giderme Adımları

  1. Regedit ekranı admin haklarıyla çalıştırılır.
  2. Forticlient servisi olan FCT_SecSvr servisi aratılır ve klasör sonuna.old ifadesi getirilir.
  3. C:\ProgramFiles altındaki Fortinet klasörü .old yapılır.
  4. Bilgisayar restart edilir.
  5. Komut satırı cmd admin haklarıyla çalıştırılır.
  6. wmic product where "name like 'Forti%%'" call uninstall /nointeractive komutu yazılarak forticlient uygulaması bilgisayardan kaldırılır. Komut düzgün çalıştıysa bilgisayar kendiliğinden restart olur. Eğer bilgisayar restart olmadıysa yukardaki işlemlerin düzgün olarak yapıldığı kontrol edilmelidir.
  7. Bilgisayar yeniden açıldıktan sonra Denetim Masası – Programlar kısmından uygulamanın kaldırıldığı teyit edilir.
  8. Elinizde bulunan forticlient vpn programı uygulaması tekrar yüklenir. Eğer setup dosyası elinizde mevcut değilse BT biriminizden şirketinize özel hazırlanmış uygulamayı talep edebilirsiniz.
  9. Yükleme işlemi sonrasında bilgisayar restart edilir.

Restart sonrası uygulamanın çalıştığı görülür.

Teknik Hata Kontrolü

Bilgisayarımızda bu sorunu yaşamamıza neden olan olay hakkında teknik bilgi

Olay Kimliği: 7031
Kaynak: Service Control Manager
Ayrıntı: FortiClient Service Scheduler hizmeti beklenmedik şekilde sona erdi. Bu durum 1 defa oluştu. 500 milisaniye içinde şu düzeltme eylemi uygulanacak: Restart the service.
Düzey: Hata

Anahtar kelimeler: forticlient uygulaması kaldırılmıyor, forticlient vpn çalışmıyor, forticlient scheduler exe hatası, forticlient onarma işlemi olmuyor, forticlient fct_secsvr servisi durmuyor, FortiClient dont works

Hizmet Talep Formu

Bilgi almak istediğiniz hizmetimizi seçiniz. Sizlere en kısa sürede ulaşıp detaylı bilgi veriyor olacağız. Teşekkürler.