Şirketler için Efatura Başvuru İşlemleri

E-Fatura Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır? | Ktech Blog

Bir önceki makalemizde mali mühür başvuru işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatmıştık. E-Fatura başvuru işlemini yapmadan önce mutlaka mali mühürünüzün elinize ulaşmış olması ve bir önceki makalemizde yaptığımız sürücü yükleme işlemlerini yapmış olmanız gerekmektedir.

Efatura Başvuru Adımları

  1. E-fatura başvurusu belirttiğimiz üzere mali mühür ile yapılmaktadır. Mali mühür ile imzalama yaparak efatura başvurusunda bulunuyor olacağız. İmzalama işlemini ise bu program ile gerçekleştiriyor olacağız. Öncelikle bu programı "Sakla" diyerek bilgisayarınıza kaydediniz.
  2. Programı çalıştırınız ve karşınıza gelen "Run" seçeneğini seçerek devam ediniz.
  3. Otomatik olarak kullandığınız varsayılan web tarayıcınızda aşağıdaki 2.ekran geliyor olacaktır. Gelen sayfada Gelişmiş Bilgileri Göster ve Siteye İlerle seçenekleri seçilerek devam edilir.
  4. efatura
  5. https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ adresine sayfanın altında yer alan "İmzalama aracı desteğiyle giriş yapmak için tıklayın" linkini tıklayınız ve karşınıza gelen sayfadaki tüm bilgileri eksiksiz doldurunuz. Formun altında yer alan "Mali Mühür Kullanarak Başvur (websocket)" butonunu tıklayınız.
  6. Arka planda açık olan 3.ekran aşağıdaki gibi değişmiş olacaktır.
  7. efatura1
  8. Tanımla düğmesine basarak çıkan ekranda Kütüphane Dosyası Seç diyerek C:\Windows\System32 klasörü altında bulunan akisp11.dll dosyasını seçiniz. Kart adı kısmına istediğiniz bir ismi veriniz. Türkçe karakter olmamalıdır.
  9. Bir önceki ekranda bulunan tanımlı kartlar kısmından verdiğiniz ismi seçiniz ve Kart şifresi kısmına mali mühür şifrenizi giriniz. Giriş butonuna bastıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.
  10. Giriş
  11. Sayfanın altında bulunan İmzala butonuna bastıktan sonra tarayıcınızda "Başvuru bilginiz başarıyla alınmıştır. Evrak Numarası : xxxx İmzalamış olduğunuz form, girmiş olduğunuz firma ve şirket sorumlusu e-posta hesaplarına gönderilmiştir." şeklinde bir mesaj görüyor olacaksınız.
  12. Başvuru işlemini sorunsuz gerçekleştirdiğinizde bu mesajı görüntülüyor olacaksınız. Hayırlı olsun. Sonraki adım entegrasyon firmanız ile işlemleri devam ettirmek olacak. Ücretsiz olması açısından Qnbefinans çözümü ile efatura işlemlerinizi ücretsiz kullanabilirsiniz. 2022 yılına kadar kontör dahil bir ücret ödemezsiniz. (Öncelikle qnb finansbank da şirket hesabı açtırmanız gerekmektedir. Hesap işletim ücreti yıllık 600 TL gibi bir rakam tutsa da diğer efatura hizmeti veren firmalara göre ücret çok uygun olmaktadır. )
Hizmet Talep Formu

Bilgi almak istediğiniz hizmetimizi seçiniz. Sizlere en kısa sürede ulaşıp detaylı bilgi veriyor olacağız. Teşekkürler.